China, a doua mare economie a lumii, a ajuns probabil la sfarsitul perioadei de crestere "ultrarapida" a PIB, a declarat luni presedintele chinez, Xi Jinping.

"Nu cred ca vom mai putea sustine o viteza ultrarapida de crestere economica si oricum nu este ceea ce dorim. Este totusi posibil sa avem o crestere rapida. Economia Chinei este intr-o forma buna", a spus Xi.

China a inregistrat un avans mediu anual al PIB de 9,9% dupa deschiderea economiei tarii, un ritm "rar intalnit in istoria dezvoltarii economice a lumii", a spus presedintele chinez, potrivit MEDIAFAX.

Xi a facut declaratiile la o reuniune organizata in cadrul Forumului Boao pentru Asia, o reuniune anuala de lideri politici si economici.

Urbanizarea, continuarea industrializarii si modernizarea agriculturii sunt motive de optimism pentru viitoarea "traiectorie de crestere" a economiei, a afirmat Xi, fara sa dea cifre exacte.

Economia Chinei a crescut cu 7,8% anul trecut, cel mai lent avans al ultimilor 13 ani, ca urmare a problemelor economiei globale, dar si a celei chineze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.