Lantul international Tesco nu a renuntat la strategia extinderii iar 2013 ar putea fi anul norocos in care sa isi faca intrarea in Romania, cel mai probabil prin achizitionarea Carrefour, care isi restrange afacerile.

Retailerul britanic Tesco, al treilea la nivel mondial dupa profit, cu 6.351 de magazine in toata lumea, si-ar putea face intrarea in Romania anul acesta dupa tatonari de mai multi ani. Oportunitatea ar putea veni chiar dinspre concurentul sau francez, Carrefour, tentat sa se vanda britanicilor, avand in vedere deciziile strategice pe care le-a luat de-a lungul crizei care au vizat restrangerea activitatii pe mai putine piete. Carrefour si-a facut exitul de pe piata din Singapore dar si de pe piete mai apropiate de noi, cum ar fi Grecia si Turcia, dupa diminuari ale profiturilor la nivel global.

Daca Tesco va bate palma cu Carrefour, ar fi un castig pentru piata fortei de munca romaneasca, in conditiile in care este de asteptat ca britanicii sa faca angajari. In 2010, Tesco a realizat un profit record, de 3,4 miliarde de lire sterline, in ciuda recesiunii economiei europene. Anul urmator compania a redus motoarele si a raportat pentru prima jumatate a lui 2011 cel mai scazut nivel al vanzarilor de 20 de ani incoace, de 1,9 miliarde de lire sterline, pe fondul scaderii consumului la non-hrana.

Tesco a gasit insa imediat solutia revigorarii afacerii iar in 2012 si-a relansat propriul brand, “Tesco Everyday Value”, propunand clientilor ambalaje mai atragatoare dar si retete noi. Pare sa fi fost o decizie inspirata si in ideea consolidarii cumva a pozitiei fata de ceea ce avea sa urmeze in 2013, si anume scandalul absolut neprevizibil al carnii de cal etichetata ca fiind de vita declansat in Marea Britanie si in care apare si numele retailerului alaturi de alte companii din industrie. Se pare ca Tesco a gestionat bine nefericitul eveniment care nu a avut un impact puternic asupra pretului actiunilor companiei tranzactionate la Bursa din Londra unde retailerul este inclus in renumitul indice FTSE 100. Pretul unei actiuni Tesco este in jur de 370 lire sterline, iar compania are capitalizare de piata de aproximativ 24,4 miliarde lire sterline, fiind a cincisprezecea mare companie de pe piata de capital londoneza listata prin oferta primara.

Citeste si:
Expo Shop 2023 - Cel mai mare eveniment din România dedicat...
Expo Shop 2023 - Cel mai mare...

Esti pregatit sa investesti in Tesco?

Godwin Austin este un introducing broker pentru Markets.com si Trade.com platforme investitionale globale cu o infrastructura robusta, dezvoltata in peste 100 de tari si in 14 limbi, operate de catre Safecap Investments Limited. Despre Godwin Austin este cunoscut faptul ca ofera, prin intermediul partenerilor sai, instrumente de investitii precum: CFD-uri pe actiuni, obligatiuni, indici, marfuri, si Forex.

Poti alege sa incepi cu tranzactii demo sau sa tranzactionezi direct, pe bani adevarati. Un lucru este insa clar, fie ca esti in faza de initiere, fie ca vrei sa iti sporesti expunerea pe pietele globale, ai nevoie de o platforma de tranzactionare puternica si sigura. Prin Godwin Austin, pe Markets.com beneficiezi de un mediu de tranzactionare securizat, pentru ca sunt utilizate toate mijloacele tehnice necesare pentru protejarea sistemelor de date. Poti fi si tu unul dintre clientii Markets.com accesand www.godwin-austin.com si vei beneficia de suport 24 de ore, analize financiare personalizate, semnale de tranzactionare prin sms, educatie financiara, webinarii si seminarii gratuite locale si internationale.

Citeste si:
Unele tranzactii cu cardurile Visa nu pot fi procesate in Europa
Unele tranzactii cu cardurile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.