Presedintele Iranui si cel al Pakistanului au marcat inceperea lucrarilor la constructia unei magistrale de gaz intre cele doua state.

Magistrala denumita “conducta pacii” a fost initial o idee a Statelor Unite, la inceputul anilor 1990, de a lega giganticul furnizor Iran cu India si Pakistan, tari cu deficiente majore in ceea ce priveste asigurarea de energie pentru consumul intern. In proiect s-au investit peste sapte miliarde de dolari. In ultimii ani, americanii au devenit adversarii principali ai acestui proiect sustinand ca ar incalca sanctiunile internationale impuse Teheranului.

La presiunile exercitate de Washington, India a renuntat in 2009 la acest demers si au dat vina pe lipsa fondurilor si a unor probleme de siguranta. Un an mai tarziu, autoritatile de la New Delhi au semnat un contract de dezvoltare nucleara cu parteneri americani, scrie antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.