O cincime din totalul companiilor se vor prabusi din cauza impactului recesiunii, a declarat directorul general al grupului financiar Intesa Sanpaolo, Enrico Cucchiani.

"Cele mai bune 20% din companiile italiene au inregistrat in ultimii trei ani cresteri de venituri intre 35% si 50%, (...) dar, pe de alta parte, cele mai slabe 20% din companii au avut o scadere de 35-45%, asa ca este clar ca nu vor rezista", a declarat Cucchiani.

Un val de colapsuri in sectorul corporate va afecta sectorul bancar al Italiei, a spus seful celei de-a doua mari banci din Italia.

"Va alimenta portofoliile de credite neperformante, situatie care face bancile foarte precaute sa imprumute unor astfel de companii. Nu cred ca problema este lipsa fondurilor, ci selectarea riscului", a adaugat el.

Cele mai recente date arata ca economia Italiei s-a contractat cu 0,9% in trimestrul al patrulea al anului trecut, fata de precedentele trei luni, scrie MEDIAFAX.

Italia este una dintre tarile afectate puternic de criza datoriilor suverane din Europa, chiar daca presiunile si atentia asupra tarii pe pietele financiare internationale au fost mai reduse decat in cazul Spaniei. Nivelul ridicat de indatorare al statului a facut necesara adoptarea de masuri de austeritate, cu impact negativ asupra economiei, pentru redobandirea increderii investitorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.