Membri ai familiei Porsche sunt investigati pentru manipularea bursei, intr-o ancheta veche de trei ani si jumatate declansata dupa incercarea esuata a companiei auto cu acelasi nume de preluare a grupului Volkswagen.

Procuratura din Germania i-a pus deja sub acuzare pe fostul director general al Porsche Wendelin Wiedeking si fostul director financiar Holger Haerter si a trimis scrisori tuturor celor care faceau parte din consiliul de supraveghere a Porsche la jumatatea anului 2008, pentru a-i informa ca au fost inclusi in ancheta, a declarat marti purtatorul de cuvant al companiei, Jan Dietzel.

Extinderea investigatiei inseamna ca procuratura a contactat membrii familiei fondatorului Porsche, Ferdinand Porsche.

Consiliul de administratie al Porsche este condus de nepotul fondatorului, Wolfgang Porsche. Ferdinand Piech, var cu Wolfgang, este si el membru, scrie MEDIAFAX.

Procurorii cerceteaza daca Porsche a indus in eroare investitorii in 2008, atunci cand a negat ca incearca sa preia Volkswagen. Compania se confrunta si cu procese civile inaintate de investitori la un tribunal din Braunschweig, Germania, care cer despagubiri de 4 miliarde de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.