Preturile locuintelor din Romania au scazut cu aproape 7% in primele opt luni, consemnand astfel o reducere mai abrupta fata de 2011 si 2012.

Conform indicelui Imobiliare.ro, in primele opt luni ale acestui an apartamentele noi si vechi scoase la vanzare in intreaga tara s-au ieftinit cu 6,95%, de la 978 la 910 euro pe metru patrat util. Spre comparatie, in 2012 a fost consemnata o scadere anuala de 1,3%, iar in 2011 declinul a ajuns la 4%.

Desi valabila la nivel national, in marile orase exista abateri de la tendinta. Astfel, in Timisoara sau Constanta pretentiile proprietarilor sunt mai mari decat la inceputul anului, in vreme ce la Cluj-Napoca este mai degraba o stagnare.

"Interesant este insa ca, cel putin in ultima luna, chiar inainte de venirea toamnei, preturile au revenit pe minus in majoritatea cazurilor - cu o singura exceptie (Timisoara, n.r.)", se arata intr-un comunicat al portalului imobiliar.

Capitala se situeaza pe primul loc in topul reducerilor consemnate de la inceputul anului in marile orase. Apartamentele scoase la vanzare in Bucuresti s-au ieftinit cu 7,38% in acest interval, de la 1.138 la 1.054 de euro pe metru patrat util.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.