Primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei, TechFest, lansat in toamna anului trecut la Cluj-Napoca, se extinde la cea de-a doua editie si la Iasi si Timisoara. Timp de o saptamana, in fiecare din cele trei orase se vor desfasura conferinte, expozitii, forumuri, competitii si ateliere dedicate celor pasionati de tehnologie si de inovare. BRD Groupe Société Générale este co-organizator al festivalului care asteapta peste zece mii de participanti.

„Reactiile pe care le-am primit dupa editia-pilot de la Cluj din partea mediului IT, de business, al administratiei si din partea publicului larg ne-au incurajat sa dezvoltam acest concept in premiera in tara noastra. Am ales Iasiul si Timisoara deoarece, la fel cu Clujul, sunt importante orase universitare, efervescente, cu comunitati pasionate de tehnologie si inovatie”, a declarat Cristian Dascalu, din partea organizatorilor TechFest.

„Ne bucuram ca deja de la a doua editie TechFest se extinde si in alte orase cu resurse importante si potential, precum Iasiul si Timisoara. Acest fapt ne face si mai entuziasti in demersul nostru de a cunoaste oameni pasionati de inovatie si idei pentru viitor, sub umbrela unui festival de tehnologie. Prin parteneriatul cu TechFest ne dorim sa sustinem dezvoltarea segmentului IT & Tech Industry din Romania”, a declarat Roxana Milos, Brand Communication Manager, BRD Groupe Société Générale, co-organizator al evenimentului.

Ajuns la cea de-a doua editie, TechFest este un eveniment de tip umbrela care isi propune sa-i aduca impreuna pe toti cei pasionati de tehnologie si inovatie, fie ca vorbim de aplicatii de conectivitate, solutii inteligente de business, realitate virtuala, roboti sau inteligenta artificiala. Editia 2017 aduce evenimente ale comunitatii tech, workshopuri, forumuri destinate managerilor din industrie, sesiuni de startup pitching, evenimente de gaming, competitii de tip hackathon, conferinte pe teme dedicate tehnologiei, gale regionale ale premiilor industriei si expozitii tehnologice pentru publicul larg. Evenimentul de la Timisoara se desfasoara in perioada 9-15 octombrie; la Cluj-Napoca, TechFest 2017 are loc intre 27 octombrie si 5 noiembrie, iar la Iasi - intre 13 si 19 noiembrie.

Potrivit unui comunicat remis 9am, prima editie TechFest a avut loc in noiembrie 2016 la Cluj-Napoca si a adus 3.200 de participanti la evenimentele adresate programatorilor, antreprenorilor si managerilor din domeniul IT: hackathonul MegaHack, dezbaterea Smart City Forum, conferintele TechTalks, Codecamp si Business Mixer, competitia Transilvania Demo Day si lansarea parcului stiintific si tehnologic TETAPOLIS, vizitele la companii din cadrul Tech Open Days si gala Tech Industry Awards. Acestora li se adauga zeci de mii de vizitatori ai expozitiei tehnologice ExpoTech de la Iulius Mall. Evenimentul a mai insemnat premii in valoare totala de 25 de mii de euro, 4.250 de ore cumulate de programare la MegaHack si 70 de ore de prezentari sustinute de specialisti. In total, au fost implicate 118 companii, institutii si organizatii.

Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

Mai multe informatii pe www.techfest.ro, www.facebook.com/TechnologyFestival.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.