Business 12 Mai 2017 12:38
Fall Creators Update devine disponibil la finele acestui an si aduce experiente noi pentru utilizatorii celor peste 500 de milioane de dispozitive cu Windows 10.

Astazi, in cadrul conferintei Build 2017 desfasurata la Seattle, Microsoft Corp. a dezvaluit primele detalii in legatura cu urmatoarea actualizare majora pentru Windows, denumita Windows 10 Fall Creators Update. Disponibila la finele acestui an, Fall Creators Update va aduce experiente noi pentru utilizatorii celor peste 500 de milioane de dispozitive cu Windows 10: un nou concept pentru designul interfatei, experiente creative care vor putea fi portate de pe Windows pe iOS si Android, noi aplicatii disponibile in Windows Store, noi instrumente dedicate dezvoltatorilor pentru a beneficia de un mediu de dezvoltare propice si primul sistem de realitate mixta, Windows Mixed Reality, ce permite controlul miscarii fara nevoia de senzori aditionali externi.

„Am conceput Windows 10 cu scopul de a stimula creativitatea din noi toti,” a spus Terry Myerson, vicepresedinte executiv Windows Devices Group, Microsoft. „Suntem incantati sa oferim clientilor nostri posibilitatea de se bucura de noile caracteristici ale actualizarii Windows 10 Fall Creators Update, care va stimula experiente inovatoare, va aduce un design modern si unitar pentru experientele multi-dispozitiv si va usura dezvoltatorilor crearea urmatoarei generatii de aplicatii.”

Un nou concept pentru designul interfatei pentru dispozitivele cu Windows

Microsoft Fluent Design System va oferi experiente multi-dispozitiv si interactiuni intuitive, armonioase, si cu un grad ridicat de interactivitate. Pentru dezvoltatori, sistemul Fluent Design este conceput astfel incat sa permita crearea unor aplicatii mai expresive si memorabile, care sa functioneze pe o gama variata de dispozitive, prin moduri diverse de interactiune.

Experientele din Windows pot fi portate pe iOS si Android

Microsoft Graph este un cadru inteligent care inlesneste conexiunea dintre utilizatori, conversatii, proiecte si continut, utilizand platforma Microsoft Cloud, si asigura fluiditatea experientelor intre dispozitive cu Windows, iOS si Android.

Windows Story Remix: Un nou mijloc de a edita fotografii si video

Dezvoltat in .NET si distribuit in Windows Store ca Universal Windows Application, Windows Story Remix utilizeaza inteligenta artificiala si algoritmi de deep learning pentru a organiza si folosi fotografiile si clipurile video de pe mai multe dispozitive pentru a compune „povesti” cu ajutorul lor. Story Remix utilizeaza amintiri, fotografii si clipuri video pentru a crea o experienta narativa cu coloana sonora, teme grafice si efecte cinematografice. Utilizatorii pot crea, de asemenea, experiente de realitate mixta adaugand obiecte 3D in fotografii sau clipuri video pentru a spune o poveste intr-un mod inedit sau pot utiliza fotografiile sau clipurile video ca fundal, pe care pot desena cu Windows Ink.

Windows ca mediu propice pentru toti dezvoltatorii

Microsoft isi propune sa transforme Windows si Visual Studio intr-o solutie potrivita pentru toti dezvoltatorii, nu doar pentru aplicatiile dezvoltate in Windows, ci si pentru aplicatiile dezvoltate de pe oricare alta platforma sau dispozitiv.

Windows Mixed Reality - primul sistem de realitate mixta pentru controlul miscarii care nu necesita senzori aditionali in camera
Astazi Cirque du Soleil a dezvaluit modul in care utilizeaza Windows Mixed Reality pentru a transforma modul in care isi imagineaza si produce spectacolele. Pentru a demonstra procesul lor creativ unic, ei au reconstituit o versiune virtuala a scenei spectacolului Kurios, incluzand faimoasa mana mecanica supradimensionata.

Alte cateva noutati anuntate pe parcursul celor doua zile ale evenimentului Build 2017:
ZIUA 1

  • Lansarea pachetului Visual Studio 2017 pentru Mac, ceea ce permite dezvoltatorilor sa lucreze fara probleme in mediile Windows si Mac cu suport complet pentru dezvoltare pentru mobil, web si aplicatii de cloud, preview-uri ale instrumentelor Docker, si suport pentru Functiile Azure si Xamarin.IoT.
  • Orice dezvoltator poate dezvolta acum pentru Microsoft Teams, noul spatiu de lucru bazat pe chat din Office 365. In curand, aplicatiile din Teams vor fi disponibile utilizatorilor finali printr-un nou model de aplicatie.
  • Compania a adaugat noi servicii celei mai extinse oferte din industria serviciilor cognitive, avand acum 29 de servicii destinate dezvoltatorilor, cu optiuni unice de personalizare.
  • De exemplu, a fost prezentat noul add-in PowerPoint numit Presentation Translator, care se foloseste de API-urile de traducere ale Microsoft pentru a facilita traducerea in timp real, in mai multe limbi, pe durata oricarei prezentari.
  • Pe langa difuzorul inteligent Invoke de la Harman Kardon cu Cortana, au mai fost semnate parteneriate cu HP privind dispozitivele si cu Intel privind platformele de referinta, pentru furnizarea de dispozitive care includ Cortana.

ZIUA 2
  • Un nou concept pentru designul interfatei pentru urmatorul val de creativitate in materie de dispozitive Windows. Microsoft Fluent Design System va furniza experiente si interactiuni multi-dispozitiv intuitive, armonioase si rapide.
  • Microsoft Graph este o structura inteligenta care conecteaza oameni, conversatii, proiecte si continut in cadrul Microsoft Cloud.
  • Timeline permite utilizatorilor sa se intoarca in timp cu ajutorul unei cronologii vizuale care afiseaza activitatea anterioara a unui utilizator si revine rapid la fisiere, aplicatii si website-uri, ca si cum ar fi fost in timp real.
  • Story Remix imbina amintiri, fotografii si clipuri video pentru a crea automat povesti cu coloana sonora, teme si tranzitii si miscari cinematografice.
  • Windows 10 Fall Creators Update va include sisteme de realitate mixta (combinand VR si AR), alaturi de parteneri hardware precum Acer sau HP.
  • Pentru a prezenta Windows Mixed Reality si pentru a ilustra procesul creativ, Cirque du Soleil au reconstruit o versiune virtuala a scenei din spectacolul Kurios, incluzand si faimoasa mana mecanica uriasa.
Microsoft a dezvaluit primele controlere de miscare Windows Mixed Reality ce nu necesita senzori aditionali externi. Controlere de miscare ofera urmarirea precisa si prompta a miscarilor din campul vizual, folosind senzorii din headset.
Citeste si:
Bill Gates, despre criptomonede: „Bitcoin nu e de mine”
Bill Gates, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.