Odata cu 1 martie 2017 Facebook a inceput sa foloseasca inteligenta artificiala pentru a recunoaste facil utilizatorii care prezinta semne ca ar vrea sa se sinucida.

Folosindu-se de algoritmi care vor reda semnale de alarma atunci cand vor identifica anumite situatii sau cuvinte-cheie prestabilite si citind comentariile lasate de prietenii virtuali ale utilizatorilor platformei sociale, inteligenta artificiala a Facebook va transmite semnale de urgenta catre echipa umana din spatele retelei de socializare.

In urma unei analize efectuate de un angajat Facebook, compania va incerca sa-i contacteze pe cei predispusi la a-si curma viata.

In momentul de fata aceasta noua caracteristica a platformei sociale este testata doar in SUA, iar in urma rezultatelor obtinute vor decide daca vor extinde acest lucru si la nivel global, conform BBC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.