Motorul de cautare Google si-a modificat din nou logoul de pe pagina sa de start, joi, pentru a marca Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita din 1990 pe 1 decembrie.

Noul logo al motorului de cautare Google este vizibil pe paginile google.ro si google.com. Logo-ul Google apare incadrat intr-un chenar desenat in culorile drapelului national al Romaniei - rosu, galben si albastru.

In interiorul chenarului, literele care compun cuvantul ”Google” sunt scrise in majuscule de culoare albastra si sunt suprapuse peste un desen inspirat din relieful Romaniei - dealuri si paduri.

De asemenea, a doua litera ”O” din componenta cuvantului ”Google” a fost inlocuita cu un element reprezentativ pentru traditiile romanesti - o poarta maramuresana din lemn. De asemenea, gigantul IT incheie cu o urare pentru noi: "La multi ani de Ziua Unirii!".

Ziua nationala a Romaniei a fost intre 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, in perioada 1948-1989, ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgata de presedintele Ion Iliescu si publicata in Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptata ca zi nationala si sarbatoare publica in Romania. Aceasta prevedere a fost reluata de Constitutia Romaniei din 1991, articolul 12, alineatul 2, transmite News.ro.

Google isi modifica logoul cu regularitate, pentru a marca diverse evenimente majore, precum sarbatori nationale, zilele de nastere ale unor oameni celebri si Jocurile Olimpice. In limba engleza, aceste logouri modificate sunt cunoscute sub numele de ”Google Doodles”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.