Code for Romania lanseaza CentruCivic, primul centralizator de aplicatii civice dezvoltate de ONG-uri, institutii si cetateni, in Romania. Un app civic este o aplicatie software care are scopul de a incuraja si facilita implicarea utilizatorilor la dezvoltarea vietii publice in societate si comunitati. Pe viitor, toate aplicatiile abandonate (sau cele care au nevoie de finantare sau sustinere pentru a fi continuate) vor putea cere ajutor din partea comunitatii.

In prezent, Centru Civic numara peste 30 de aplicatii, iar numarul lor este in continua actualizare. De la proiecte care isi propun o mai buna transparenta in procesul de cheltuire a bugetelor publice, sau in cel al politicilor publice, pana la aplicatii dedicate unor subiecte precum grija fata de mediu, sau calitatea vietii.

De exemplu, printre aplicatiile prezente in Centru Civic se afla Activist 24/7, platforma care face cunostinta activistilor cu grupurile si organizatiile potrivite pentru ei. votez.info(rmat), platforma cu informatii complete despre partide si candidati la orice tip de alegeri, Let's Do It, Romania!, aplicatia care te ajuta sa raportezi instant deseurile aruncate ilegal catre autoritatile competente si multe altele.

Daca si tu cunosti o aplicatie care trateaza probleme ale societatii romanesti, te invitam sa ne scrii la centrucivic@code4.ro, pentru a o inregistra in platforma Centru Civic. Ne puteti urmari pe Facebook pe site.

Potrivit unui comunicat remis 9am, Centru Civic este un proiect dezvoltat de Code for Romania, o comunitate de programatori, designeri, specialisti in stiinte sociale sau comunicare care ofera solutii digitale pentru rezolvarea provocarilor societatii romanesti.

Code for Romania este o organizatie neguvernamentala neafiliata politic si apolitica, infiintata in 2016. In acest moment organizatia este sustinuta financiar de propria comunitate de 60 voluntari din Romania si diaspora. Acestia sunt implicati in 8 proiecte din urmatoarele domenii: informare si acces la informatii publice, facilitarea accesului la servicii publice, implicare civica si colaborare, educare si promovare a culturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.