Este sfarsitul unei ere pentru BlackBerry. Compania, celebra pentru ca a continuat sa fabrice telefoanele cu butoane clasice atat de populare candva, a decis sa nu mai produca propriile smartphone-uri.

Dar asta nu inseamna ca nu vor mai exista telefoane BlackBerry. Compania a anuntat miercuri ca de acum partenerii sai vor fabrica dispozitivele, care vor arata si vor functiona precum clasicele BlackBerry, potrivit CNN Money.

Compania a incheiat un parteneriat cu o fima indoneziana care va produce de acum smartphone-urile. BlackBerry planuieste sa se concentreze mai mult pe partea de software, o schimbare de directie facuta treptat in ultimii ani, pe masura ce vanzarile de telefone au scazut.

Actiunile BlackBerry au crescut cu 4% dupa anuntul de miercuri, insa pretul lor tot este mult mai scazut decat recordul atins in urma cu cativa ani.

Telefoanele BlackBerry erau candva preferatele politicienilor, celebritatilor si celor de pe Wall Street, in mare parte datorita sistemului de securitate solid. Presedintele american Barack Obama a fost vazut cu un BlackBerry, la fel si actrita Kim Kardashian, transmite Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.