Microsoft Corp. a anuntat luni in cadrul conferintei anuale Microsoft Ignite produse si servicii noi din zona de securitate, productivitate, intelligence si cloud dedicate profesionistilor IT, care le vor permite acestora sa accelereze transformarea digitala in cadrul companiilor lor.

Anunturile facute ieri vizeaza cele mai importante provocari si, deopotriva, oportunitati cu care se intalnesc acestia, precum securitatea in conditiile unui climat de cybersecurity din ce in ce mai complex, cat si nevoia de a armoniza preferintele utilizatorului final cu investitii tehnologice usor scalabile si cu rezultate fara echivoc.

Securitate

Imbunatatirile pe partea de securitate a produselor Microsoft, incluzand Windows 10, Office 365 si Enterprise Mobility + Security, ofera o protectie solida impotriva amenintarilor:

  • Windows Defender Application Guard, disponibil anul viitor pentru clientii Windows 10 Enterprise si in curand si pentru membrii programului Windows Insider, va transforma Microsoft Edge in cel mai sigur browser pentru companii. Acesta are la baza o tehnologie care foloseste virtualizarea hardware, pentru a preveni propagarea codului malitios intre dispozitivele angajatilor si in reteaua companiei.
  • Windows Defender Advanced Threat Protection (WDATP) si Office 365 ATP fac acum schimb de informatii, permitand profesionistilor IT sa investigheze si sa raspunda mai rapid si mai eficient amenintarilor de securitate atat in Windows 10 cat si in Office 365.
  • Office 365 Advanced Threat Protection va fi extins la Word, Excel, PowerPoint, SharePoint Online si OneDrive for Business. Alte imbunatatiri includ: „livrarea dinamica” (dynamic delivery), care va permite utilizatorilor sa primeasca imediat email-urile cu anexe, inlocuind anexa originala cat timp aceasta este supusa scanarii de securitate, cu o anexa substitut; si „detonarea URL-urilor” (URL detonation), care va analiza link-urile in timp real pentru a identifica URL-urile malitioase necunoscute.
  • Office 365 Threat Intelligence ofera alerte si informatii privind initierea unor atacuri de securitate specifice, prin integrarea cu sistemele existente de management al incidentelor de securitate (SIEM - Security Incident Event Management) si permite clientilor sa formuleze politici dinamice bazate pe natura amenintarilor.
  • Outlook pentru iOS si Android in Cloud pentru utilizatorii comerciali de Office 365, si suport nativ pentru casutele de email Exchange Online astfel incat informatia nu este stocata niciodata in afara Office 365.
  • Enterprise Mobility + Security E5, o noua functionalitate care extinde securitatea pentru a sprijini tranzitia catre mobil si cloud, va fi disponibila incepand cu 1 octombrie 2016. Suita include si noul serviciu Microsoft Azure Information Protection care va permite organizatiilor sa clasifice, califice si protejeze datele sensibile.
  • Disponibil de asemenea de la 1 octombrie 2016 este si serviciul Secure Productive Enterprise, care ofera cele mai recente si mai evoluate caracteristici de securitate si productivitate in Office 365, Windows 10 Enterprise si Enterprise Mobility + Security.
Intelligence

Noi functionalitati de inteligenta artificiala care acopera aplicatii, servicii si infrastructura transforma viziunea asupra a ceea ce este posibil pentru oameni si organizatii:
  • Microsoft prezinta in premiera abilitati noi ale asistentului digital Cortana, incluzand memento-uri si observatii medicale.
  • Office 365 primeste noi functii inteligente bazate pe cloud, precum:
- Functia de atingere (tap) in Word si Outlook, care foloseste interfata Microsoft Graph pentru a face mai usor de incorporat continutul din documentele existente ale companiei in alte documente si in email-uri.

- Quickstarter pentru PowerPoint si Sway ofera schite predefinite pentru orice subiect, inclusiv text si imagini, care pot fi folosite ca punct de plecare in realizarea prezentarilor.

- Harti (Maps), un nou tip de grafice in Excel furnizate de Bing Maps, transforma datele geografice in vizualizari de inalta fidelitate.

  • Microsoft MyAnalytics (precedentul Delve Analytics) este un serviciu personal de analiza in Office 365 care ajuta anagajatii sa inteleaga cum petrec timpul la serviciu. Noile caracteristici ofera informatii membrilor, cat si liderilor de echipa, ajutandu-i sa gaseasca cai mai eficiente pentru a lucra impreuna .
  • Relationship Assistant, functie inclusa in suita Dynamics 365 for Sales ce se va lansa in curand, aduce facilitati mai inteligente decat oricand in relationarea cu clientii, pe orice dispozitiv.
  • Va fi prezentat modul in care clientii Microsoft utilizeaza Cortana pentru a aduce inovatii in industriile lor de profil – Uber a anuntat ca utilizeaza Microsoft Cognitive Services in cadrul functiei sale de securitate pentru verificarea in timp real a identitatii, cu scopul de a imbunatati siguranta soferilor si clientilor deopotriva.
  • Microsoft a lansat un nou agent virtual cu inteligenta artificiala in toate centrele sale de servicii din Statele Unite, pentru a imbunatati experienta relatiei cu clientii.
  • Compania a anuntat si semnarea unui acord global multianual cu Alianta Renault-Nissan, pentru propulsarea la nivel modial a experientelor de condus conectat. Companiile vor colabora pentru a dezvolta urmatoarea generatie de servicii mobile pentru automobile, ruland pe Microsoft Azure, care sa imbunatateasca experienta clientilor prin servicii precum personalizarea, navigatia avansata, servicii predictive, monitorizarea de la distanta a functiilor masinii, experiente mobile externe si actualizari automate. Renault-Nissan au ales Azure datorita securitatii sale de nivel enterprise si angajamentului Microsoft pentru conformitate cu standardele industriei.
Platforma de cloud

Potrivit unui comunicat remis 9am, pornind de la cel mai bogat portofoliu de cloud hibrid din industria de profil, lansarea Windows Server 2016 si System Center 2016 sprijina evolutia infrastructurii clientilor pentru a suporta aplicatii de cloud de noua generatie, in timp ce dezvoltarea infrastructurii de cloud a Microsoft ofera o solutie pentru un super-computer cu inteligenta artificiala ruland in cloud.
  • Windows Server 2016 va fi disponibil din octombrie, oferindu-le profesionistilor IT noi niveluri de securitate si inovatie bazata pe Azure pentru infrastructura si aplicatii de cloud. Microsoft si Docker Inc. isi extind parteneriatul, pentru a putea oferi, fara niciun cost suplimentar, acces la Docker Engine cu suport comercial din partea producatorului pentru clientii Windows Server 2016. System Center 2016 va fi de asemenea disponibil din octombrie, oferind o solutie simplificata de management pentru centrele de date si cloud pentru functionalitatile software ale centrelor de date ruland Windows Server 2016.
  • Noile abilitati de monitorizare Azure, impreuna cu actualizarile la Operations Management Suite , ii ajuta pe specialistii IT sa administreze dintr-un singur loc asset-urile din cloud si cele locale.
  • Urmatoarea avanpremiera tehnica a Azure Stack aduce tehnologia Azure in centrele de date ale clientilor, pentru a sublinia diferentierea bazata pe tehnologia hibrida a Microsoft.
Microsoft prezinta si o viziune a posibilitatilor aduse de inteligenta artificiala si machine learning, cu ajutorul celei mai mari retele de procesoare customizate de tip field-programmable gate arrays (FPGA) din lume, ce se intinde in 15 tari si cinci continente. Sistemul ar putea fi folosit pentru a accelera procesarea datelor de inteligenta artificiala aproape in timp real, ceea ce ar transforma Azure in temelia primului super-computer AI din lume.

Sustinere pentru profesionistii IT

Noi resurse educationale si de training gratuite destinate profesionistilor IT implicati in finalizarea transformarii digitale a companiilor lor.
  • Microsoft Technical Community este o noua comunitate online care aduce la un loc profesionisti IT, profesionisti Microsoft MVP si experti Microsoft pe domenii specifice pentru a face schimburi de idei, a construi noi relatii si a impartasi cele mai bune practici pentru produsele si serviciile Microsoft.
  • Microsoft IT Pro Career Center si Microsoft IT Pro Cloud Essentials sunt acum disponibile in 25 de limbi si 40 de piete la nivel global. Centrul de cariere ofera sfaturi gratuite de la experti asupra carierelor in domeniul cloud-ului, asupra competentelor si curriculei in functie de rolul cloud-ului; iar IT Pro Cloud Essentials ofera un abonament anual gratuit la servicii, suport prioritar si certificare pentru cloud.
Citeste si:
Horoscop mai 2024. Este luna transformării: preluăm puterea și...
Horoscop mai 2024. Este luna...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.