Bitdefender, cel mai important producator roman de software, va dona 100.000 de euro pentru achizitia de catre statul roman a sculpturii "Cumintenia Pamantului", a anuntat compania, intr-un comunicat de presa, transmis miercuri, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, donatia de 100.000 de euro este echivalenta cu putin peste o suta de euro pentru fiecare dintre angajatii din Romania ai companiei.

"De-a lungul timpului am pus in centrul strategiei noastre de dezvoltare valorile si inteligenta din Romania. Fiind prezenti in intreaga lume si devenind o echipa multinationala, cu atat mai mult pretuim originile noastre: am alaturat cu mandrie brandului Bitdefender si am promovat pe tot mapamondul elemente din istoria poporului roman. Implicarea noastra in campania de sustinere a subscriptiei nationale pentru achizitia operei lui Brancusi este una fireasca fiecarui cetatean, fiecarei echipe care simte romaneste, respecta valorile culturale autohtone si se implica in cauzele comunitatii din care face parte", sustine Florin Talpes, CEO al Bitdefender.

Achizitia operei lui Constantin Brancusi se poate face printr-un efort al statului roman si al cetatenilor. Suma de cinci milioane de euro a fost alocata, deja, de Guvern si e nevoie ca sase milioane de euro sa fie colectate prin intermediul contributiilor voluntare ale persoanelor private si a celor juridice, pana cel tarziu pe 30 septembrie 2016.

Opera 'Cumintenia Pamantului" a fost realizata de Constantin Brancusi in anul 1907 si apartine patrimoniului cultural national, in categoria Tezaur.

Bitdefender este o companie de securitate informatica si care furnizeaza solutii revolutionare de protectie impotriva amenintarilor complexe catre 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.