Apple a prezentat iPhone 7 miercuri seara, in cadrul unui eveniment organizat in San Francisco. Oficial, iPhone 7 se lanseaza pe 16 septembrie in 30 de tari, acesta constituind primul val. Apoi, la doar o saptamana distanta, va ajunge si in tarile care sunt pe plan secund pentru Apple, printre care si Romania.

In pofida faptului ca executivii Apple au vorbit de un design nou, noul iPhone 7 foloseste exact acelasi design ca modelele ultimilor doi ani. Noutatea, din acest punct de vedere, consta in disponibilitatea pe negru.

Apple a folosit chipul A10 Fusion care, pe langa sporul de performanta de 30%, aduce si un consum mai mic de energie. Conform producatorului, noul model ar trebui sa ofere aproximativ doua ore in plus de autonomie, informeaza News.ro.

iPhone 7 este rezistent la apa si praf, nu mai include iesirea audio clasica de 3,5 mm, iar versiunea Plus dispune de doua camere foto principale ce conlucreaza pentru obtinerea unor fotografii mai bune.

Butonul principal de pe iPhone 7 nu mai este, de fapt, un buton. Este un sistem cu functii touch si feedback haptic ce permite folosirea sa intr-un mod similar touchpad-urilor de pe laptopuri cu completarea ca poate detecta nivele diferite de presiune si reactiona in concordanta.

Preturile variaza intre 649 de euro pentru cel mai ieftin model de iPhone 7 si 970 de euro pentru cel mai scump model de iPhone 7 Plus.