Business26 August 201612:45

Lectura de un minut

Apple a lansat de urgenta un patch software pentru a repara trei vulnerabilitati legate de securitatea pe iPhone-uri, programul de spionaj fiind folosit si de o serie de guverne dornice sa vada absolut tot ce comunica jurnalistii si opozantii.

Faptul ca sunt exploatate simultan trei vulnerabilitati este extrem de rar, iar soft-urile de spionaj sunt considerate de unii experti in securitate ca fiind cele mai sofisticate dezvoltate pana acum. Totul a pornit de la semnalarea facuta de un avocat din Kuweit care a primit mesaje dubioase pe iPhone si daca ar fi apasat pe link-uri, toata activitatea sa pe smartphone ar fi fost inregistrata de hackeri.

Apple a fost contactata acum mai putin de dpua saptamani de firma de securitate informatica Lookout si de Citizen Lab de la Universitatea Toronto pentru a i se comunica descoperirile legate de cele trei vulnerabilitati.

Spyware-ul este cel mai sofisticat de pana acum, spun cativa dintre cercetatori, iar asta si fiindca printr-o simpla apasare de buton, hackerii ajung sa aiba control asupra iPhone-ului si pot prelua de la distanta controlul asupra camerei si a microfonului, pot inregistra ce comunica userul pe Whatsapp sau Viber, dar si mesajele de pe Facebook si pozitia utilizatorului in orice moment.

Companiile de securitate au primit pontul de la un avocat kuweitian pe nume Ahmed Mansoor care este un militant pentru drepturile omului si care a primit pe iPhone un mesaj bine deghizat pe care daca ar fi apasat, ar fi dat atacatorilor control total asupra activitatii sale pe telefon, transmite HotNews.

Citeste si:
Skoda suspendă livrările modelului Octavia: cehii au o problemă...
Skoda suspendă livrările...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.