Comisia Europeana a lansat joi o noua ofensiva impotriva Google, acuzand-o din nou de abuz de pozitie dominanta in legatura cu serviciile de cumparare online si de publicitate online.

"Astazi, am prezentat argumente suplimentare care arata ca Google a favorizat in mod nejustificat propriul serviciu de comparare a produselor in cadrul paginilor cu rezultatele cautarii generale", spune comisarul european pentru Concurenta, Margrethe Vestager, Google si Alphabet au la dispozitie 10 saptamani pentru a raspunde comunicarii privind obiectiunile.

Comisia a transmis Google doua comunicari privind obiectiunile. Printr-o comunicare suplimentara privind obiectiunile, Comisia si-a consolidat concluzia preliminara conform careia compania Google a abuzat de pozitia sa dominanta prin favorizarea sistematica a propriului serviciu de comparare a produselor in cadrul paginilor sale cu rezultatele cautarii, relateaza HotNews.ro.

"Google a prezentat numeroase produse inovatoare care au avut un impact in viata noastra. Acest fapt nu ii ofera insa dreptul de a priva alte companii de sansa de a concura si de a inova. Astazi, am prezentat argumente suplimentare care arata ca Google a favorizat in mod nejustificat propriul serviciu de comparare a produselor in cadrul paginilor cu rezultatele cautarii generale. Astfel, consumatorii ar putea sa nu vada rezultatele cele mai relevante ale cautarilor lor. De asemenea, ne-am exprimat ingrijorarea cu privire la faptul ca Google a impiedicat concurenta prin limitarea capacitatii concurentilor sai de a plasa anunturi publicitare generate de motoarele de cautare pe siteᅡurile web ale unei parti terte, ceea ce diminueaza posibilitatea de alegere a consumatorului si inovarea. Google are acum posibilitatea sa raspunda la preocuparile noastre. Voi analiza cu atentie argumentele sale inainte de a decide etapele viitoare in ambele cazuri. Insa, daca investigatiile noastre ajung la concluzia ca Google a incalcat normele antitrust ale UE, Comisia are datoria de a actiona pentru a proteja consumatorii europeni si concurenta loiala pe pietele europene", spune comisarul Margrethe Vestager, care se ocupa de politica in domeniul concurentei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.