NATO a selectat Sopra Steria, lider european in transformare digitala, pentru a livra un program de transformare logistica, in calitate de coordonator de consortiu. Acest program, cunoscut sub numele LOGFS, ofera interoperabilitate imbunatatita intre multiple entitati, folosind platforme existente si sisteme deschise.

Programul asigura interoperabilitatea fluxului logistic, de la planificarea unei misiuni, managementul si gestiunea bunurilor, suport medical si planificare a activitatilor de Logistica si transport (L&T). In furnizarea de servicii pe zona medicala si a componentei de L&T, Sopra Steria colaboreaza cu Grupul Teamnet.

Extrem de complex, programul LOGFS este esential pentru obiectivul pe termen lung al NATO de a transforma managementul pe zona logistica a institutiei si va asigura beneficii operationale, tehnice, financiare si de coordonare pentru aceasta. Sistemul va oferi posibilitatea personalului autorizat sa urmareasca si sa gestioneze intr-un mod clar date logistice, informatii si imagini, intr-un mediu avansat de sisteme GIS (Sisteme de Informatii Geospatiale).

Mai mult decat atat, programul permite Fortelor NATO sa isi planifice resursele in mod eficient si colaborativ, sa raspunda rapid la situatii dinamice si sa ofere suport sporit trupelor de pe teren. De exemplu, sistemul va putea oferi capacitatea de a controla mobilitatea pacientilor si va permite urmarirea bunurilor NATO, asigurand, astfel, o planificare precisa si eficienta. De asemenea, programul sprijina colaborarea intre fortele nationale NATO, prin schimbul de informatii logistice intr-un timp cat mai scurt. Sistemul va livra informatii complete despre pacienti si despre traseul acestora echipelor medicale care vor asigura tratamentul acestora, din momentul incidentului pana la sosirea la baza.

Abordarea Sopra Steria cu privire la arhitectura LOGFS se bazeaza pe conceptul Service Oriented Architecture (SOA), pentru sustinerea Coalitiei prin interoperabilitate din punct de vedere IT si prin re-utilizarea platformelor existente. Sistemul va asigura integrarea deplina cu suita de servicii back-end si sistemele NATO. Acesta va fi in linie cu politicile de securitate si standardele NATO si va permite realizarea unui cadru rapid, sigur si flexibil de servicii IT pentru operatiunile coordonate de NATO.

Sopra Steria are o experienta vasta in livrarea de programe complexe de securitate logistica in Europa si implementeaza acest proiect in parteneriat cu o echipa de experti din domenii specifice:

  • IABG, Germania – expertiza pe partea de sisteme de securitate in contextul NATO si servicii de training specializat
  • Teamnet Group, Romania – expertiza pe zona medicala
  • ILIAS Solutions, Belgia – furnizori de engineering si capacitati de asset management
  • Quantum Research International, SUA – expertiza in sisteme informatice de securitate si servicii de consultanta
  • Luciad, Belgia – expertiza in livrarea de sisteme GIS
  • Savi Technology, SUA – livrarea de sisteme standardizate de monitorizare a bunurilor si echipamentelor de transport.

Potrivit unui cumunicat remis 9am, printre solutiile asigurate de Teamnet pentru proiectul LOGFS, compania va implementa design-ul fluxului de lucru pentru gestionarea pacientilor, coordonarea, controlul si monitorizarea procesului medical, diagnosticarea si monitorizarea afectiunilor, precum si analiza predictiva. Programul LOGFSbeneficiaza de expertiza Grupului Teamnet in implementarea sistemelor de management al situatiilor de urgenta la nivel regional si de know how-ul din spatele suitei de produse create in domeniu.
Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

Teamnet Dedalus are o echipa de experti in software medical si in produse eHealth, utilizate in platforme deja validate, prin implementarea in 15 tari si in peste 600 de spitale.

Bert Tiems, Service Support and Business Applications, NATO Communications and Information Agency, a declarat: “Prioritatea noastra absoluta cu programul LOGFS este sa sustinem trupele si statele membre NATO sa ajunga la o abordare comuna pe partea logistica, in cadrul misiunilor.”

John Torrie, Deputy CEO Sopra Steria, a completat: “NATO este un client foarte important pentru Sopra Steria ca Grup. Avem un palmares de succes in livrarea unor sisteme complexe de securitate in Europa, prin implementarea unei abordari de colaborare. Solutia tehnica va inova NATO, utilizand eficient investitiile existente ale NATO Communications and Information Agency (NCIA). Avem o echipa cu experienta din tarile membre, care va livra o solutie pentru a indeplini cerintele operationale actuale si viitoare ale NATO."

Citeste si:
Horoscop mai 2024. Este luna transformării: preluăm puterea și...
Horoscop mai 2024. Este luna...

De asemenea, Teamnet Group este responsabila de componenta de Logistica si Transport (L&T) a proiectului. Compania va dezvolta aplicatii software care sa sustina intreaga gama de activitati legata de aceasta zona, precum planificarea, analiza si implementarea operatiunilor de mobilitate si transport NATO. Standardizarea si schimbul rapid de informatii reprezinta cheia succesului operatiunilor complexe de logistica, in special pentru a facilita coordonarea intre forte multiple atunci cand e efectuat transportul resurselor, fiind necesar ca unele sa fie partajate sau sunt limitate in utilizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.