ELI-NP face parte din proiectul de cercetare paneuropean in domeniul laserelor de foarte mare intensitate ,,Extreme Light Infrastructure" (ELI), derulat in Romania, Cehia si Ungaria.

Comisia Europeana a aprobat a doua faza a proiectului Laserului de mare putere de la Magurele, proiect cunoscut sub numele Extreme Light Infrastructure "Nuclear Physics" (ELI-NP), transmite institutia europeana. Peste 140 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regionala sunt alocate continuarii lucrarilor incepute in 2013.

A doua etapa a proiectului ELI-NP de la Magurele este cofinantata prin Programul Operational ,,Competitivitate" 2014-2020 si presupune finalizarea, pana in 2018, a lucrarilor de constructie, precum si achizitionarea si instalarea echipamentelor necesare pentru cercetare stiintifica, intre care un sistem laser de mare putere si un sistem de raze gamma, relateaza hotnews.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.