ELI-NP face parte din proiectul de cercetare paneuropean in domeniul laserelor de foarte mare intensitate ,,Extreme Light Infrastructure" (ELI), derulat in Romania, Cehia si Ungaria.

Comisia Europeana a aprobat a doua faza a proiectului Laserului de mare putere de la Magurele, proiect cunoscut sub numele Extreme Light Infrastructure "Nuclear Physics" (ELI-NP), transmite institutia europeana. Peste 140 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regionala sunt alocate continuarii lucrarilor incepute in 2013.

A doua etapa a proiectului ELI-NP de la Magurele este cofinantata prin Programul Operational ,,Competitivitate" 2014-2020 si presupune finalizarea, pana in 2018, a lucrarilor de constructie, precum si achizitionarea si instalarea echipamentelor necesare pentru cercetare stiintifica, intre care un sistem laser de mare putere si un sistem de raze gamma, relateaza hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.