Business 8 Iunie 2016 18:30
Fondatorul WikiLeaks acuza gigantul Google de o colaborare cu candidatul democrat pentru Casa Alba, Hillary Clinton.

Julian Assange a declarat intr-o adresa televizata pentru un forum media international ca Google lucreaza indeaproape cu Hillary Clinton pentru a promova candidatul, in defavoarea lui Bernie Sanders. Scandalul vine la doar putin timp dupa ce CNN a fost acuzat de faptul ca da dovada de partizanat politic in favoarea lui Clinton.

,,Google se afla mana-n mana cu campania lui Hillary Clinton", a spus Assange.


Assange nu e singurul care a tras acest semnal de alarma si care a observat ce face Google pentru contracandidatul lui Bernie Sanders. Psihologul Robert Epstein a publicat inaintea acestor relatari o lucrare prin care arata cum motoarele de cautare pot afecta o intreaga campanie electorala si poate submina cu usurinta eforturile unei intregi echipe.

Oamenii sunt antrenati sa creada cu tarie ca linkurile afisate in top 3 rezultate reprezinta cele mai credibile surse de informare si, de cele mai multe ori, acestia iau decizii in baza a ce gasesc in prima jumatate de pagina a rezultatelor cautarii pe internet.

Anul trecut, miliardul Eric Schimdt a creat o companie mica si necunoscuta denumita "The Groundwork", ai carui scop e ,,sa o puna pe Hillary Clinton" la Casa Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.