Business 31 Mai 2016 17:26
Pana acum Apple i-a obisnuit pe fanii iPhone sa lanseze un model complet nou o data la doi ani, dar gigantul american ia, insa, in calcul serios marirea acestui ciclu la trei ani, potrivit unor surse ale publicatiei japoneze Nikkei.

Se pare ca Apple ia aceasta decizie deoarece in ultimii ani s-au facut putine avansuri semnificative pe partea hardware a smartphone-urilor, iar piata s-a maturizat si cererea este mai mica.

Nikkei noteaza si ca iPhone 7 va arata aproape identic cu iPhone 6s si va veni cu imbunatatiri minore, precum o camera mai buna, rezistenta la apa si o autonomie mai ridicata a bateriei. Mai mult, potrivit publicatiei, dispare jack-ul audio. Astfel, iPhone 7 va fi al treilea smartphone consecutiv Apple cu design aproape neschimbat, lucru care nu s-a mai intamplat pana acum.

Modelul de iPhone pe care Apple il va lansa in 2017 va aduce schimbari mai mari, printre care un ecran OLED, care ofera un consum mai redus de energie deoarece nu necesita iluminare din spate.

Sursele Nikkei mai spun si ca Apple nu se asteapta ca in acest an sa vanda mai multe smartphone-uri decat in 2015. Compania ramane foarte profitabila, dar recent a inregistrat primul trimestru din ultimii 13 ani in care vanzarile au scazut comparativ cu perioada similara din anul trecut, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.