Lungul sir de 51 de cresteri trimestriale consecutive ale Apple a luat sfarsit, si este posibil ca expansiunea sa revina abia inspre finalul anului.

O crestere in cererea de smartphone-uri, playere muzicale si alte dispozitive electronice a propulsat venitul anulal al Apple la 227 de miliarde de dolari, in cei 13 ani de la ultima scadere trimestriala, rezultand intr-o crestere astronomica a actiunilor, ceea ce a facut Apple cea mai valoroasa companie din lume.

Era cresterilor neintrerupte s-a lovit insa de un zid, in trimestrul care s-a finalizat in martie, in conditiile in care mai putini oameni si-au actualizat iPhone-ul cu ultima versiune, iar compania prezice inca un declin in perioada urmatoare.

”Nu vad nimic la orizont de la Apple din punct de vedere al componentelor sau a schimbarilor tehnologice majore, care sa impulsioneze cresterea. Vom vedea ca oamenii pur si simplu raman cu telefoanele mai multa vreme, la fel cum s-a intamplat si cu PC-urile”, a spus Bob O’Donnell, analist sef la TECHnalysis Research.

Vanzarile in T1 au scazut cu 13%, la 50,6 miliarde de dolari, fata de 58 de miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Profitul a scazut la 10,5 miliarde de dolari, fata de 13,57 mld. dolari, in conditiile in care cererea pentru iPhone-uri a scazut cu 16%, precizeaza MEDIAFAX.

”Piata pentru smartphone-uri pur si simplu nu creste in prezent. Aceasta este o consecinta a climatului macroeconomic in mai multe zone din lume”, a spus Tim Cook, CEO Apple.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.