Echipa Sony lanseaza un nou Playstation, iar acesta vine cu cateva noutati interesante.

Sub denumirea de NEO, noul Playstation vine ca un upgrade la PS4. Acesta va coexista cu predecesorul sau si nu va avea jocuri exclusiv facute pentru acest tip nou de consola.

Modificarile sunt, clar, de ordin hardware, in primul rand. Acesta vine cu un CPU a carui frecventa va fi de 2.1 GHz, cu 0,5 GHz mai mult ca un PS4. Procesorul grafic va fi si el un AMD imbunatatit, dar si memoria va primi un upgrade de viteza de 42 GB/s, dupa cum arata cei de la

Jocurile care vor rula pe noua consola a celor de la Sony vor avea posibilitatea de a reda imaginile in mod UHD(4K). Din pacate, datorita faptului ca Sony doreste sa mentina legatura dintre PS4 si noul NEO, framerate-ul va ramane unul destul de mic, ceea ce va afecta intr-o mica masura modul in care FPS-urile vor fi jucate, spre exemplu.

In afara de un upgrade serios, nimic nu se va schimba in materie de impartit platforme. PSN store va fi acelasi pentru ambele platforme, iar toate jocurile cumparate pe PS4 vor fi usor de transferat pe NEO, fara niciun cost.

Nu vor exista jocuri specia concepute pentru NEO, insa vom intalni probabil cateva idei care vor solicita sistemul mai mult, asa ca NEO va fi cel care va face fata mai bine la cerintele pe care acestea le vor cere.

Intr-acelasi timp tehnologia VR care va fi disponibila pentru NEO, va putea fi folosita si pe PS4. Nu se stie sigur inca daca acestia vor lansa un VR odata cu NEO, insa o vor face cel mai probabil.

Sony va avea nevoie sa convinga cativa developeri si producatori de jocuri pentru a depune un efort in plus. Redefinerea Fallout 4 va necesita si implicarea Bethesda, spre exemplu. Speram ca Sony sa reuseasca acest aspect, intrucat NEO va putea sa ofere alte perspective.

Mai multe detalii vor urma in saptamanile care urmeaza, asa ca ramaneti cu noi! :)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.