Consiliul Concurentei a declansat o investigatie "privind un posibil abuz al Orange Romania".

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie avand ca obiect "un posibil abuz de pozitie dominanta al Orange Romania", cel mai mare jucator de pe piata locala de telefonie mobila, investigatia privind "un posibil tratament discriminatoriu practicat de Orange Romania SA".

Potrivit anuntului autoritatii, Consiliul Concurentei analizeaza "un posibil tratament discriminatoriu practicat de Orange Romania SA in relatia cu companiile active pe piata platilor prin mesaje scurte prin intermediul telefonului mobil, respectiv pe piata mesajelor scurte publicitare prin intermediul telefonului mobil din Romania".

"In cadrul investigatiei au fost efectuate inspectii inopinate atat la sediul Orange Romania SA, cat si la sediile unora dintre agregatorii de plati prin SMS, existand indicii ca aceste companii pot detine probe, necesare autoritatii de concurenta, pentru o evaluare exacta a comportamentului Orange Romania SA pe pietele respective. Documentele ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei", se arata in comunicatul Consiliului.

Inspectiile inopinate reprezinta o etapa preliminara in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential. "Efectuarea acestor inspectii nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste vinovatia intreprinderilor investigate si nici in ceea ce priveste rezultatul final al investigatiei declansate", conform datelor comunicate de Consiliu, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.