Compania RCS&RDS a investit peste 2,2 milioane de euro in cinci noduri importante ale retelei de internet si va putea asigura astfel o viteza mai mare de transfer a datelor, se arata intr-un comunicat al societatii.

Implementarea proiectului, care a fost finalizat in Ajunul Craciunului, s-a desfasurat pe parcursul a jumatate de an, a necesitat investitii in tehnologie si echipamente si a constat in modernizarea retelei nationale si internationale prin trecerea de la multiplu de 10 Gbps la capacitati multiplu de 100 Gbps.

Astfel, au fost conectate cu ajutorul legaturilor multiple, redundante, de 100 Gbps, cinci noduri importante ale retelei companiei: Bucuresti, Timisoara, Iasi, Oradea si Budapesta, scrie MEDIAFAX.

Aceasta implementare va imbunatati calitatea furnizarii serviciului, va mari capacitatea retelei si va asigura o crestere semnificativa a largimii de banda pentru a sustine serviciile ce solicita trafic intens si stabil pentru serviciile si aplicatiile de ultima generatie.

"Cresterea utilizarii internetului, intensificarea consumului de continut video, dezvoltarea conceptului Internet of Things sunt doar cateva exemple care necesita permanent capacitati de transport sporite si adoptarea tehnologiilor noi atat in partea de retea care deserveste clientul final, cat si in cea «nevazuta» reprezentata de core network, coloana vertebrala a oricarei retele de telecomunicatii", a declaratSilviu Georgescu, director tehnic RCS&RDS.

RCS & RDS este unul dintre cei mai importanti operatori de telecomunicatii din regiune, furnizand servicii in Romania, Ungaria, Spania si Italia. Compania este lider pe piata din Romania in furnizarea serviciilor de internet si de retransmisie programe de televiziune, dar si unul dintre furnizorii principali de servicii de telefonie fixa si mobila, internet mobil precum si servicii de continut video la cerere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.