Samsung Electronics va reduce preturile smartphone-urilor Galaxy S6 pentru a combate incetinirea livrarilor si cresterea vanzarilor dispozitivelor iPhone ale Apple, compania sud-coreeana raportand al cincilea declin consecutiv al profitului trimestrial, relateaza Bloomberg.

Compania va "ajusta" preturile pentru telefonul S6 si modelul cu ecran curbat S6 Edge, pentru a mentine cresterea vanzarilor, a anuntat joi Samsung. Profitul net al Samsung Electronics a scazut in trimestrul incheiat in iunie cu 4%, la 5.630 miliarde de woni (4,9 miliarde de dolari). Rezultatul este sub asteptarile analistilor, provocand cel mai mare declin al actiunilor companiei din ultimele patru luni. Titlurile Samsung au scazut cu 3,8% in urma informatiilor, iar de la inceputul anului s-au depreciat cu 8,4%.

Compania a subevaluat cererea pentru telefoanele S6 lansate in aprilie, nereusind sa produca un numar suficient de ecrane cu trei laturi pentru Edge, in timp ce versiunea cu ecran normal a avut probleme sa concureze iPhone-urile. Samsung, cel mai mare producator de telefoane cu sistemul de operare Android, a devansat lansarea viitorului model de telefon high-end si introduce si modele mai ieftine, scrie MEDIAFAX.

"Vanzarile slabe de aparate S6 au dovedit ca telefonul nu poate infrange loialitatea utilizatorilor pentru brandul Apple, devenind doar unul dintre multele dispozitive cu sistem Android. Reducerea preturilor ar putea creste vanzarile, dar ma indoiesc ca va aduce o crestere mare a profitului", a declarat Yoo Eui Hyung, analist la Dongbu Securities in Seul.

Samsung a comercializat 89 de milioane de telefoane in trimestrul analizat, smartphone-urile reprezentand peste 80% din total. Pe piata chineza, unde Samsung era lider, vanzarile companiei se afla in prezent sub cele ale Apple si ale producatorilor locali Xiaomi si Huawei Technologies.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.