Samsung Electronics a dezvoltat o noua tehnologie Wi-Fi, cu ajutorul careia transferul de date intre terminale se va realiza cu pana la cinci ori mai repede decat viteza maxima posibila in prezent, relateaza Bloomberg.

Tehnologia Samsung Wi-Fi de 60 GHz elimina ecartul dintre viteza teoretica si cea reala, permitand viteze de transfer de pana la 4,6 Gbps (575 MB) pe secunda, o crestere de cinci ori fata de viteza maxima de 866 Mbps (108 MB) atinsa in prezent cu tehnologiile Wi-Fi de 2,4 si 5 GHz, se arata intr-un comunicat al companiei sud-coreene. De exemplu, transferul unui film de 1 GB se va realiza in mai putin de 3 secunde, cu ajutorul noii tehnologii, in timp ce transferul de fisiere video HD, nearhivate, de pe un terminal mobil catre televizoare va putea fi efectuat in timp real, scrie MEDIAFAX.

Noua tehnologie Wi-Fi va fi disponibila incepand cu anul viitor.

"Samsung a depasit cu succes barierele din calea comercializarii tehnologiei Wi-Fi de 60 GHz. Generatiile viitoare de echipamente Samsung vor fi marcate de schimbari inovatoare, cu noi oportunitati in domeniul dezvoltarii de tehnologii Wi-Fi", a declarat Kim Chang Yong, directorul centrului de cercetare si dezvoltare al Samsung.

Anuntul privind tehnologie Wi-Fi de la Samsung, cel mai mare producator mondial de smartphone-uri, vine pe fondul lansarii unei noi linii de produse, compania sud-coreana fiind nevoita sa faca fata competitiei acerbe din partea Apple si a rivalilor chinezi.

Samsung a anuntat saptamana trecuta o scadere cu 60% a profitului operational din trimestrul al treilea, ca urmare a stagnarii vanzarilor de smartphone-uri. Tot saptamana trecuta, compania a declarat ca va investi 14,5 miliarde de dolari intr-o noua fabrica de chipuri in Coreea de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.