Google a anuntat, miercuri, lansarea imaginilor panoramice Street View din Egiptul Antic, internautii putand sa viziteze in mod virtual Sfinxul si piramidele din Giza.

Internautii din intreaga lume pot vizita incepand de miercuri Egiptul, la fel ca orice egiptean. Prin intermediul serviciului Street View, Egiptul din imaginatia oricui a fost adus acum la viata, iar internautii pot realiza o calatorie virtuala printre uimitoarele situri si prin istoria bogata a acestei civilizatii antice, conform reprezentantilor Google. Astfel, incepand de miercuri, internautii pot "calatori" prin intermediul Street View prin siturile din Egiptul Antic, printre piramidele de la Giza, prin necropola egipteana Saqqara, fortul Qaitbay, Citadela din Cairo, Biserica Suspendata si orasul antic Abu Mena.

Oferind imagini Street View din locuri precum Egiptul, Google face accesibile orase si locuri istorice si populare catre un public international, cu scopul de a crea cea mai cuprinzatoare, precisa si usor de utilizat harta. Acest proiect este parte din initiativa Google de a crea o oglinda digitala a lumii reale si a oferi utilizatorilor o experienta realista si captivanta pe internet, scrie MEDIAFAX.

Dispozitivul Trekker a debutat anul trecut, cand a fost utilizat pentru a fotografia Marele Canion, pentru ca mai apoi sa fie folosit pe barci si carari de munte, pentru a oferi imagini spectaculoase din locuri precum Insulele Galapagos, dar si Venetia.

In prezent, serviciul Street View acopera peste 3.000 de orase din toata lumea si peste 50 de tari, precum si o mica parte din Antartica. De la inceputul proiectului, in 2007, au fost prezentati in Street View peste opt milioane de kilometri de drumuri. Proiectul Google Cultural Institute are peste 300 de parteneri din 53 de tari, iar 80 de muzee pot fi vizitate prin Street View.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.