Inteligenta artificiala va ajunge la nivelul celei a oamenilor pana in 2029, conferind computerelor caracterisitici umane, precum abilitatea de a spune si intelege glume, de a fi romantice si sexy, a declarat directorul de inginerie al Google, Ray Kurzweil.

"Ma astept ca in 15 ani computerele sa ajunga la nivelul oamenilor, astfel incat sa poti avea o relatie umana cu acestea. Cand vorbesc de nivelul oamenilor, vorbesc de inteligenta emotionala, de abilitatea de a spune o gluma, de a fi amuzant, de a fi romantic, de a iubi, de a fi sexy, care sunt varful inteligentei umane, nu de ceva minor", a spus Kurzweil, prezent la conferinta Exponential Finance din New York, scrie MEDIAFAX.

Multe dintre predictiile lui Kurzweil privind evolutia inteligentei artificiale au fost infatisate si in filmul "Her", castigator al premiului Oscar, in care un barbat se indragosteste de un sistem de operare, scrie CNBC.

Personalitatile sistemelor de operare ale computerelor vor fi adaptate in functie de utilizator, a spus Kurzweil, situatie similara cu cea din filmul "Her".

Computerele vor oferi oamenilor posibilitatea de a-si extinde capacitatea creierului prin acces la reteaua cloud, a afirmat directorul de inginerie al Google.

In viitor, oamenii se vor putea conecta direct la cloud ca sa-si imbunatateasca nivelul de cunoastere si memoria.

Dispozitivele electronice devin tot mai mici, iar eventual vor ajunge chiar la scara unor celule, astfel ca pana in 2030 vor putea fi implantate in creierul oamenilor, a adaugat el.

Prin termenul de cloud computing se intelege o retea de calcul de date bazata pe o infrastructura virtuala, invizibila utilizatorului. Ea poate fi localizata oriunde pe glob si poate fi utilizata prin intermediul unui aplicatii de acces la Internet fara nici un alt program.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.