Statul francez a cerut grupului Orange, la care controleaza 27% din actiuni, sa caute aliante la nivel european si va incuraja fuziuni si achizitii in randul operatorilor telecom din Franta, a declarat ministrul Economiei, Arnaud Montebourg.

"Consolidarea este o necesitate in Franta si in Europa, iar noi vom lucra activ sa o incurajam", a declarat Montebourg in fata comisiilor pentru economie si finante ale Adunarii Nationale, in cadrul unei intalniri la care a fost discutata preluarea companiei SFR, al doilea mare operator din Franta, de catre grupul Altice, transmite MEDIAFAX.

Vivendi a convenit vanzarea SFR catre Altice, cu sediul in Luxemburg, intr-o tranzactie evaluata la peste 17 miliarde euro, respingand o oferta de la compania Bouygues, sprijinita in negocieri de guvernul de la Paris. Montebourg a afirmat ca vanzarea SFR ridica semne de intrebare privind viitorul Bouygues si Iliad, un alt operator telecom din Franta. O fuziune intre aceste companii nu este planificata pentru moment, dar aceasta situatie se poate schimba, a spus el.

Franta va sprijin consolidarea din sectorul telecom si in afara granitelor sale, a spus Montebourg.

Grupului Orange, la care guvernul controleaza 27% din actiuni, i s-a cerut sa includa in strategia sa aliante la nivel european, pentru a ajuta la consolidarea sectorului in afara Frantei, a afirmat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.