Majoritatea celor care stau pe Internet nu apartin rasei umane. 61% din traficul pe Internet este generat de motoare de cautare, programe de spam si virusi.

Daca navighezi pe Internet si esti un individ cu sange cald in vene care respira oxigen atunci avem vesti proaste. Faci parte dintr-o minoritate care scade pe zi ce trece, scrie newswer.com.

Potrivit unui studiu al Incapsula, 61% din traficul de pe Internet este generat de programe precum "paienjenii" motoarelor de cautare, sau botii care se ocupa cu spamarea conturilor email si dirijarea clickurilor catre diverse site-uri. Este vorba despre o crestere abrupta de anul trecut, cand doar 40% din traficul online era generat de programe.

Responsabile pentru aceasta crestere sunt motoarele de cautare. Programele malitioase de software care se "mascheaza" in motoare de cautare pentru a trece de masurile de siguranta ale site-urilor reprezinta totusi jumatate din utilizatorii virtuali ai Internetului. Botii care cresc traficul in mod artificial duc la marirea tarifelor de publicitate.

"Cu cat se plateste mai mult pentru publicitate, cu atat raman mai putini bani pentru creatorii de continut, ceea ce se va manifesta prin scaderea calitatii continutului", avertizeaza Alexis Madrigal, redactor pentru atlantic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.