Vanzarile de telefoane inteligente au cumulat 5,5-6 milioane de unitati in ultimii ani, a declarat joi seful diviziei telecom a Samsung Romania, Sorin Manea, la conferinta "Mediafax Talks about Mobile Banking".

"La inceputul acestui an, am estimat ca in acest an vom vinde 1,5 milioane de terminale Samsung pe piata romaneasca. Aceasta estimare va deveni realitate la finele acestui an. Cumulat, in ultimii ani, vanzarile de terminale inteligente, indiferent de producator, au atins 5,5-6 milioane de unitati", a spus Manea.

El a adaugat ca in acest an se vor vinde si aproximativ 600.000 de tablete.

"Detinatorii acestor terminale sunt potentiali clienti ai serviciilor de tip mobile banking. in acest context, bancile pot deveni un canal de vanzare a telefoanelor inteligente, si deja avem o banca care a intrat pe acest business. Daca bancile vor vinde telefoane mobile, atunci si operatorii telecom vor vinde servicii de tip financiar-bancar", a spus Manea.

Prezenta la eveniment, Doina Costache, director la Google Romania, a spus ca, la finele primului trimestru al acestui an, penetrarea telefoanelor inteligente in Romania a atins 28%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.