Piata romaneasca de software a crescut anul trecut cu 5,7%, la 572,3 milioane de euro, potrivit unui studiu realizat de Asociatia Nationala a Industriei de Software si Servicii (ANIS) si IDC Romania.

Din totalul pietei, sectorul de dezvoltare de aplicatii software la comanda a urcat cu 4,5%, la 292,9 milioane euro, din care exportul reprezinta 83,1%, scrie MEDIAFAX.

Partea licente software a atins 190,3 milioane euro, in urcare cu 7% fata de 2011, iar cea de cercetare-dezvoltare in domeniu a totalizat 88,99 milioane euro, de la 83,2 milioane euro in 2011.

Conform studiului, rata de crestere medie anuala a pietei IT prognozata pentru urmatorii cinci ani este de 2,4%, in timp ce piata aplicatiilor software va inregistra, in conditiile actuale ale mediului de afaceri, un avans mediu anual de 3,3%, ceea ce reprezinta o oportunitate de crestere pentru companiile care dezvolta aplicatii software.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.