Twitter a atras 1,82 miliarde de dolari in cadrul ofertei publice initiale in urma careia actiunile companiei vor fi listate pe bursa de la New York, capitalizarea de piata a retelei de microblogging fiind astfel de 14,2 miliarde de dolari.

Compania a plasat miercuri 70 milioane de actiuni la 26 de dolari pe unitate, dupa ce a majorat in doua randuri pretul tinta pe fondul cererii solide din partea investitorilor, transmite Bloomberg. La ora 10:24 (ora locala) pretul urcase la 45 - 47 de dolari pe actiune, potrivit Business Insider.

Capitalizarea de piata a companiei este echivalenta cu de 12,4 ori vanzarile estimate pentru anul viitor, de 1,14 miliarde de dolari, potrivit estimarilor analistilor.

Actiunile Twitter sunt astfel mai scumpe decat cele ale Facebook, avand in vedere ca valoarea de piata a celei mai mari retele de socializare depaseste de 11,6 ori vanzarile estimate pentru 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.