Inventarierea retelelor si atribuirea licentelor de televiziune digitala se afla printre obiectivele ANCOM in 2014.

Inventarierea retelelor de comunicatii, organizarea licitatiilor privind licentele de televiziune digitala si pentru benzile de frecvente 3,4-3,6 GHz sunt propunerile pentru planul de actiuni ale autoritatii de reglementare in comunicatii, ANCOM, pentru 2014, a anuntat joi institutia.

"Dupa ce in anul 2013 ANCOM a luat masuri pentru ca toti cei vizati de lege sa cunoasca drepturile si obligatiile ce le revin, in anul 2014 institutia va demara un proiect de realizare a unui inventar national al retelelor publice de comunicatii si al elementelor de infrastructura asociate acestora, ce se va intinde pe mai multi ani si, totodata, va continua campania de comunicare a prevederilor legii infrastructurii", se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Pentru a promova concurenta in domeniul comunicatiilor, ANCOM va revizui pietele relevante corespunzatoare serviciilor de acces la bucla locala si de linii inchiriate-segmente terminale si va identifica eventualii furnizori cu putere semnificativa si masurile de reglementare corespunzatoare.

in ceea ce priveste administrarea spectrului radio, ANCOM va sustine procesul de trecere la televiziunea digitala terestra prin organizarea procedurii de selectie privind acordarea a cinci multiplexe DTV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.