Apple a lansat marti noua versiune de tableta iPad Air, cu o carcasa mai subtire si o greutate de numai 1 pound (456 grame), care il face cea mai usoara tableta din lume, precum si un nou iPad mini, cu display de tip retina.

IPad Air, prevazut un cip A7, introdus luna trecuta cu iPhone 5S, va fi disponibil la vanzare in SUA de la 1 noiembrie, la un pret de 499 de dolari, scrie MEDIAFAX.

Directorul Apple pentru marketing la nivel mondial, Phil Schiller, a aratat ca noul cip al iPad Air este de opt ori mai rapid decat cipul original al iPad.

"Este cel mai mare salt inainte facut cu iPad," a spus Schiller.

Nou iPad mini este la randul sau prevazut cu un cip A7.

iPad mini va avea carcase in aceleasi culori ca iPad Air. Pretul de baza al iPad mini este de 399 de dolari, iar noul dispozitiv va intra pe piata in cursul lunii noiembrie. Pretul actualei versiuni a iPad mini va scadea de la 329 de dolari la 299 de dolari.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a spus ca iPad-urile sunt cu mult mai utilizate decat tabletele companiilor concurente, remarca folosita frecvent de seful Apple.

"App Store dispune de nu mai putin de 475.000 de aplicatii pentru iPad. Nimeni nici macar nu se apropie de un astfel de nivel", a aratat Cook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.