Americanii analizeaza posibilitatea de a relaxa normele care limiteaza folosirea de catre pasageri a telefoanelor mobile si a altor aparate electronice la bordul avioanelor.

Un purtator de cuvant al Agentiei Federale a Aviatiei (FAA) din Statele Unite a recunoscut acest lucru, potrivit capital.ro.

Un grup de reflectie urmeaza sa se reuneasca marti si miercuri pentru a face recomandari Agentiei Federale a Aviatiei in termen de o saptamana. Grupul va 'examina chestiunile de securitate si posibilitatea unor schimbari ale reglementarilor in vigoare', scrie sursa citata.

In prezent, pasagerii nu pot folosi aparatele pentru a telefona, trimite sau primi e-mailuri ori sa utilizeze retelele de comunicatie fara fir (Wi-Fi) din cauza temerilor ca aceste aparate pot interfera cu sistemele de navigatie ale avioanelor. De asemenea, pasagerii trebuie sa isi inchida toate aparatele electronice in momentul decolarii si aterizarii.

Expertii sunt de parere ca aceste precautii sunt de acum depasite, mai ales dupa ce FAA a permis pilotilor anul trecut sa inlocuiasca in cabina manualele de instructiuni tiparite cu tabele electronice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.