Autoritatea de reglementare in comunicatii, ANCOM, a amendat Orange Romania cu 20.000 lei pentru ca nu a comunicat abonatilor ca pot denunta unilateral unele contracte.
In urma unor sesizari primite din partea utilizatorilor cu privire la modalitatea de incheiere de catre Orange Romania a unor contracte la distanta, ANCOM a desfasurat o investigatie.

Autoritatea a constatat ca operatorul de telefonie mobila nu a comunicat clientilor, inainte de a incheia prin telefon un contract pentru furnizarea serviciului de acces la internet prin intermediul unui modem stick portabil, informatii privind data la care este considerat incheiat contractul, precum si faptul ca au dreptul sa denunte acel contract in termen de 14 zile lucratoare de la data incheierii contractului sau a livrarii echipamentului, fara plata vreunor penalitati sau despagubiri si fara invocarea vreunui motiv, asa cum prevede OUG 111/2011 privind comunicatiile electronice, se arata intr-un comunicat al ANCOM.

"Decizia ANCOM este surprinzatoare, avand in vedere explicatiile oferite anterior autoritatii de Orange Romania pe marginea acestui subiect. In consecinta, evaluam posibilitatea contestarii in justitie a acestei decizii", a
declarat pentru MEDIAFAX directorul Public Affairs, Wholesale&Partnerships al Orange Romania, Dorin Odiatiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.