Smartphone-ul si-a pierdut stralucirea de noutate absoluta in tehnologie, devenind un produs banal, omniprezent.

Pretul mediu al unui terminal a scazut din 2012 de la 450 de dolari la 375 de dolari, limitand cresterea marcilor de top si avantajand nou-venitii care joaca la volum, scrie MEDIAFAX.

Telefoanele conectate permanent la internet, incarcate cu aplicatii diverse, dupa gusturile si necesitatile clientului, au trecut in ultimii cinci ani de la produs de nisa la mainstream. Vanzarile anuale de telefoane "inteligente" au crescut la aproape 300 miliarde de dolari in 2012, iar peste un miliard de persoane din intreaga lume detin in prezent un smartphone, potrivit unei analize Bloomberg.

Piata se apropie de saturatie in Statele Unite si celelalte economii dezvoltate, peste jumatate dintre utilizatorii de telefoane mobile detinand acum un smartphone.

In marile economii emergente, precum China si India, unde potentialul de crestere este urias, preferintele inclina in proportie coplesitoare catre modelele ieftine, astfel ca, per total, cererea pentru smartphone-urile de top este in scadere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.