Peste 80% dintre romanii care detin un telefon mobil spun ca au preferat sa cumpere aceste terminale noi, indiferent ca este vorba de un telefon obisnuit sau de smartphone, arata un studiu GfK.

"Preferinta pentru nou este sustinuta in mare parte de ofertele avantajoase ale operatorilor de telefonie la aparatele noi, dar si de dorinta de a detine un telefon proaspat iesit din fabrica, ca o garantie a unei utilizari cat mai indelungate si fara probleme", se arata in cercetarea GfK Temax.

Potrivit sursei citate, valoarea totala a pieței de telefoane mobile si smartphone-uri noi a crescut cu 18% in primul trimestru din 2013, fața de aceeasi perioada a anului trecut, insumand 88 de milioane de euro, valoare estimata nesubvenționata.

Noile modele de smartphone-uri lansate in ultima perioada au contribuit la cresterea acestui segment cu 58%, in timp ce segmentul de telefoane mobile obisnuite a inregistrat o scadere de 29%.

Persoanele care se orienteaza catre achizitionarea unui telefon obisnuit la mana a doua sunt in special cele care detin cartele telefonice, pentru ca nu necesita o investitie foarte mare, in schimb majoritatea abonatilor (95%) prefera terminale noi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.