Magazinul online eMAG.ro a avut anul trecut o cifrã de afaceri de 165 milioane euro, in crestere cu 13,8% fata de 2011, a declarat Iulian Stanciu, directorul general al Dante International, compania care gestioneaza site-ul.

La nivelul anului 2011, afacerile eMAG.ro au crescut cu 42%, la 145 milioane de euro. Datele companiei arata ca eMAG.ro a vandut, in 2012, cate un produs la fiecare 10 secunde, cea mai mare comanda, de 33.000 de euro, fiind realizata de o persoana fizica, relateaza MEDIAFAX.

"2012 a fost cel mai bun pentru Dante International, am acumulat experienta si am atras un partener puternic, grupul sud-african Naspers. De asemenea, am extins gama de produse disponibile pe emag.ro si ne-am extins in Bulgaria, experienta pe care o vom replica si in alte tari din zona", a afirmat Stanciu intr-o conferinta.

Anul trecut, piata locala electroIT a crescut cu 4,5%, la 1,25 miliarde de euro. Potrivit datelor Dante International, piata eletroIT va creste cu 4%, la 1,3 miliarde de euro in acest an, iar in 2014 la 1,4 miliarde de euro.

"Piata de profil va continua sa creasca si in anii urmatori, dar nu intr-un ritm alert"
, a afirmat Stanciu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.