Presedintele Facebook, Mark Zuckerberg, a prezentat, joi, Facebook Home, un nou soft care permite integrarea platformei retelei de socializare in smartphone-uri dotate cu sistemul de operare Android

Intr-o conferinta de presa organizata la sediul companiei din Menlo Park (California), Mark Zuckerberg a prezentat principalele caracteristici ale Facebook Home. Incepand din 12 aprilie, noua aplicatie va putea fi instalata pe orice smartphone, dar va fi integrata din fabrica in smartphone-uri marca HTC First, HTC One, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy SIII si S4.

"Veti putea transforma telefonul Android intr-un minunat dispozitiv de socializare", a spus Zuckerberg.

Noua interfata va pune accentul pe imagini, la fel ca recentele schimbari operate in serviciul de stiri al Facebook, relateaza MEDIAFAX.

O aplicatie numita Coverfeed transforma ecranul principal si ecranul de blocare, oferind update-uri atunci cand prietenii vostri au activitate pe Facebook. Facebook Home functioneaza chiar fara a fi nevoiti sa deblocam telefonul, iar reclamele vor fi pozitionate tot in acea fereastra.

Cu ajutorul Facebook Home vom putea comenta si da like la postari din interiorul telefonului, de pe ecranul de start. Facebook Home se concentreaza pe universul vizibil in fata ochilor nostri, fara sa fim nevoiti sa ne mutam intre aplicatii pentru a reusi sa comunicam si sa interactionam cu prietenii nostri. De asemenea, una dintre caracteristicile de baza ale Facebook Home este mesageria.

Astfel, daca vom primi un mesaj, chipul persoanei care ni l-a trimis va aparea in coltul ecranului. Cu Facebook Home notificarile vor putea fi sortate in functie de prieteni, nu de aplicatii. Practic, te notifica atunci cand prietenii tai au facut ceva, nu cand o aplicatie anume a facut ceva, relateaza adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.