Grupul Google pregateste lansarea YouTube Romania, asteptata cu mare interes de compozitorii romani, care urmeaza sa primeasca bani pentru videoclipurile incarcate pe acest site.

Organismul de gestiune a drepturilor de autor Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - Asociatia pentru Drepturile de Autor (UCMR-ADA), care reprezinta pe teritoriul Romaniei 7.800-7.900 de compozitori si textieri de muzica, si-a informat membrii ca, pe 6 martie, a semnat cu Google Ireland Limited o "Autorizatie licenta neexclusiva de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros" pentru site-ul YouTube.

"Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obtinut pentru membrii sai dreptul de a colecta remuneratii, pentru utilizarile operelor muzicale pe internet, pe site-ul YouTube, prin streaming", se spune in anuntul UCMR-ADA, citat de MEDIAFAX.

Organismul de gestiune a drepturilor de autor isi atentioneaza membrii ca "data intrarii in vigoare a autorizatiei-licenta neexclusiva este data lansarii platformei YouTube-Romania". "Aceasta data este stabilita de partenerii nostri de la Google, iar modalitatea de comunicare catre public va fi, cu siguranta, una de impact mediatic", precizeaza UCMR-ADA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.