Reprezentanti ai companiilor americane Apple, Microsoft si Adobe au fost chemati pentru a explica in Parlamentul Australiei de ce preturile la produsele lor sunt mai mari pe piata locala decat in alte tari.

Cele trei companii au primit convocari din partea Comisiei pentru Infrastructura si Comunicatii, iar audierile vor fi parte a unei investigatii in desfasurare referitoare la disparitatile preturilor in sectorul IT, scrie portalul TechCrunch.

Investigatia a fost initiata in mai 2012 pentru a analiza "daca exista diferente de preturi la produsele hardware si software, inclusiv jocuri pentru PC-uri si console, carti in format electronic si continut video, vandute in Australia prin intermediul internetului sau in magazine, comparativ cu SUA, Marea Britanie si alte piete din regiunea Asia-Pacific", scrie MEDIAFAX.

Potrivit unor estimari, preturile la unele produse ar fi cu pana la 60% mai mari decat in SUA, afirma Ed Husic, membru al Camerei Reprezentantilor din Australia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.