OMV Petrom, cea mai mare companie petroliera din Romania, controlata de grupul austriac OMV, a realizat in primul semestru al acestui an un profit net de 405 milioane lei (90 milioane euro), in scadere cu 61% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Raportul financiar publicat miercuri arata ca rezultatul a fost inregistrat pe fondul vanzarilor mai mici cu 18% comparativ cu prima jumatate din 2015, de 7,19 miliarde lei (1,59 miliarde euro).

In perioada ianuarie-iunie a anului trecut, OMV Petrom a obtinut un profit net de 1,04 miliarde lei, la vanzari de 8,81 miliarde lei.

Rezultatele mai slabe ale companiei sunt explicate in principal prin scaderera preturilor titeiului si gazelor naturale.

Astfel, pentru a reduce costurile, OMV Petrom a redus investitiile cu 35% in primul semestru, la 1,34 miliarde lei, de la 2,06 miliarde lei in aceeasi perioada din 2015. Compania s-a concentrat pe investitiile cu potential important, relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.