Banii europeni nerambursabili pentru dezvoltarea infrastructurii Bucurestiului ar trebui sa fie accesati cat mai repede.

Ministerul Fondurilor Europene a finalizat ghidurile de proiect si lanseaza apelul pentru proiecte cu fonduri UE destinate infrastructurii de termoficare si de transport al energiei electrice si a gazelor, cu un buget de 373 de milioane de euro, dintre care 187 de milioane euro sunt destinati Bucurestiului.

Ghidurile se adreseaza operatorilor nationali de retele de transport al energiei electrice si al gazelor naturale – Transelectrica, respectiv Transgaz –, dar si primariilor din Bucuresti, Botosani, Oradea, Iasi, Ramnicu Valcea, Bacau, Timisoara, Focsani. Cerinta UE de a finanta aceste orase isi are originile in perioada de preaderare a Romaniei in UE (proiect PHARE).

Din suma totala, 105,7 milioane de euro vor merge la Botosani, Oradea, Iasi, Ramnicu Valcea, Bacau, Timisoara, Focsani, iar 80 milioane euro sunt destinati Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica S.A. si Societatii Nationale de Transport Gaze Naturale Transgaz- S.A. Cele 373 mil. euro fac parte din Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, conform ZF.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.