Business23 Mai 201621:28

Lectura de un minut

Procurorii pot sa ceara bancilor, fara a avea aprobarea judecatorului, informatii despre situatia financiara a unei persoane, conform unui act normativ publicat in Monitorul Oficial.

Printre numeroasele modificari operate de Executiv la Codul penal, Codul de procedura penala si Legea organizarii judiciare se numara si una referitoare la accesul la situatia financiara a persoanelor. Mai exact, de-acum, procurorii nu mai au nevoie de incuviintarea prealabila a judecatorului de drepturi si libertati pentru a cere de la banci date despre existenta si continutul conturilor bancare.

"Procurorul poate solicita unei institutii de credit sau oricarei altei institutii care detine date privind situatia financiara a unei persoane comunicarea datelor privind existenta si continutul conturilor unei persoane, in cazul in care exista indicii temeinice cu privire la savarsirea unei infractiuni si exista temeiuri pentru a se crede ca datele solicitate constituie probe", este scris in ordonanta de urgenta.

Pana la aceasta modificare, Codul de procedura penala dispunea ca, pentru obtinerea de date privind situatia financiara a unei persoane, procurorii erau nevoiti sa ceara mai inainte incuviintarea judecatorului, relateaza avocatnet.ro.

Citeste si:
Ionel Arsene: "Guvernul PNL incuie 'Prima Casa"
Ionel Arsene: "Guvernul PNL...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.