Business 20 Mai 2016 18:24
Cetatenii romani cu domiciliu in Romania care au realizat venituri din strainatate in 2015, , trebuie sa completeze si sa depuna Declaratia 201 privind veniturile realizate din strainatate pana in 25 mai 2016.

Exceptie fac veniturile reprezentand salariile platite de un angajator strain pentru activitatile desfasurate in strainatate.

Cetatenii straini care au obtinut rezidenta fiscala in Romania, au fost prezenti in tara mai mult de 183 zile sau au centrul intereselor vitale in Romania au de asemenea obligatia de a depune Declaratia 201 privind veniturile realizate din strainatate.

Formularul se poate completa online accesand www.eguvernare.ro si utilizand un certificat digital. Alternativ, formularul completat pe hartie poate fi trimis prin posta, sau depus direct la
registratura administratiei fiscale in a carei raza teritoriala se afla domiciliul contribuabilului.

Persoanele fizice cu domiciliul in Romania, care au o sedere in strainatate mai lunga de 183 de zile pe an si rezidenta fiscala in alta tara, trebuie sa completeze un Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale la plecarea din Romania si sa il trimita prin posta la administratia fiscala in a carei raza teritoriala se afla domiciliul sau. Chestionarul poate fi descarcat de la adresa https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/A2_74_2012.pdf.

In cazul veniturilor deja impozitate in tara in care au fost realizate, este necesara anexarea documentelor justificative privind venitul realizat si impozitul platit, eliberate de autoritatea din tara in care s-a obtinut venitul, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.