Business 20 Mai 2016 11:52
Comisia Europeana (CE) a deblocat rambursarile pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU 2007-2013), in valoare de 167 milioane de euro, pentru care termenul de plata a fost intrerupt in luna februarie 2016.

Anuntul a venit din partea domnului Michel Servoz, Director General al Directiei Generale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune din cadrul CE, intr-o intalnire cu Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene, precizeaza Ministerul Fondurilor Europene (MFE) prin intermediul unui comunicat de presa.

''Ridicarea intreruperii platilor este o veste foarte buna. Vor intra imediat in tara 167 de milioane de euro. Am trimis deja o suma si mai mare; si vor mai urma vesti bune, acum ca procesul a fost deblocat. Incercam sa aducem cat mai multe fonduri, atat de necesare dezvoltarii Romaniei. Multumesc colegilor din minister si din Autoritatea de Audit, care au muncit pentru acest rezultat'', a declarat Cristian Ghinea.

Autoritatea de Management POSDRU din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a trimis saptamana trecuta o alta transa, de 372 de milioane euro.

''Estimam ca suma totala, de 539,4 milioane euro, se va intoarce la bugetul de stat pana la sfarsitul acestui an. Ceea ce inseamna o crestere cu aproximativ 10% a gradului de absorbtie per total program POSDRU'', a completat Ministrul Fondurilor Europene.

CE a intrerupt termenul de plata pentru Romania pentru POSDRU 2007-2013 in luna februarie 2016, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.